Uw merk onderscheidt zich van anderen. Uw merk wilt u natuurlijk goed beschermen. De keuze voor en bescherming van uw merk zijn daarom van groot belang.

Wat houdt merkrecht in?

Merkrecht geeft u exclusief recht op gebruik van uw merk voor de producten of diensten die u aanbiedt. Anderen mogen uw merk niet gebruiken en kunnen dus ook niet profiteren van de door u geleverde inspanningen om het merk groot te maken.

Wat kan u beschermen?

Eigenlijk kan elk onderscheid van uw producten en diensten als merk worden beschermd. Dat betekent dat woorden, maar ook logo’s, kleurstellingen, vormgeving en geluiden kunnen worden beschermd

Hoe lang geldt een merkrecht

Merkrechten zijn voor vaste perioden geldig, voornamelijk 10 jaar. Na elke periode kan het merkrecht voor een nieuwe periode worden verlengd. Daarbij is het van belang om te zien of het merkrecht nog voldoende actueel is. In 10 jaar kan namelijk veel veranderen.

Merkrecht tarieven

In Europa worden de volgende tarieven onderscheiden:
– Benelux merk: EUR 650,- ex. BTW
– Europees merk: EUR 1500,- ex. BTW

Gratis advies

Heeft u nog vragen over merknaambescherming of wilt u uw merk direct beschermen? Neem dan contact met ons op via het formulier of het telefoonnummer op deze site.

Ja, ik wil graag informatie!